In de jaren 80 van de 19e eeuw is het allemaal begonnen. Vader Bastiaan Casteleijn was naast landbouwer ook koetsier bij de dokter van Bergambacht. Vader Bastiaan maakte aan de dokter bekend dat zijn zoon Dirk graag voor zich zelf een bakkerij wilde beginnen. De aankoop van een perceel grond gelegen aan de hoofdstraat 84 in Bergambacht werd gerealiseerd. Daarop werd door zoon Dirk een huis met een bakkerij gebouwd waar in 1888 een start is gemaakt met het bakken en verkopen van brood, koek en beschuit. Om een vaste klantenkring op te bouwen, ging Dirk Casteleijn (1868 – 1948, 1e generatie) aan de buurtbewoners vragen of hij hun brood mocht leveren. Dat lukte: de bakkerij kreeg steeds meer klanten.
In 1935 nam zoon Gerrit Casteleijn (1901 – 1967, 2e generatie) de bakkerij over van vader Dirk. Hij breidde het bedrijf verder uit, en in 1968 konden de zonen (3e generatie) Dirk Casteleijn (1936) en Herman Casteleijn (1940 – 2012) een goedlopend bakkersbedrijf overnemen. Uitbreiding bleek al snel nodig, dus werd 2 jaar later een bakkerij aan de Poldersedijk 3 in Krimpen aan den IJssel aangekocht waar de broodbakkerij zich vestigde. De banketbakkerij kreeg zodoende meer ruimte in Bergambacht. Beide locaties bleek al snel te klein, en daarom volgde in 1978 de verhuizing naar de Industrieweg 15 in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel met zowel brood – als banketbakkerij. Opnieuw werd het pand te klein en daar de 4e generatie in zicht kwam werden er keuzes gemaakt voor de toekomst. De broers Dirk en Herman gingen elk zelfstandig verder.
Onder Dirk Casteleijn groeide bedrijf opnieuw snel uit. Het aantal eigen filialen breidde uit. Ook werden de leveringen aan diverse instellingen en supermarkten opgepakt. In 2003 nam zoon Gerrit Casteleijn (1964, 4e generatie) de bakkerij over van vader Dirk. Door de enorme expansie van de bakkerij is er ook weer de productie van ambachtelijk banket ter hand genomen. Inmiddels zetten ook de broers (5e generatie) Dick Casteleijn (1987), Maurits Casteleijn(1994), Gerhard Casteleijn (1995) en Gerjon Casteleijn(1998) hun schouders eronder in de bakkerij.
Bakkerij Casteleijn anno 2014 is nog steeds gevestigd aan de Industrieweg 15 in Krimpen aan den IJssel. Na een intensieve verbouwing in 2011 is het pand bijna drie keer zo groot als het oorspronkelijke. Als kroon op het geheel ontving bakkerij Casteleijn in 2014 het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ deze onderscheiding werd uitgereikt door de commissaris van de koning. Zo kunt u koninklijk genieten van onze ambachtelijke producten. Dagelijks vinden onze ambachtelijk producten hun weg naar de consument via onze eigen winkels en leveren we aan diverse instellingen, Horeca en Retail.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer